RSS

Updates…

08 Sep

hurm…dah lama x update blog nih…here are some recent updates…

  1. morning sickness…still ON. ntah kenapa kali ni mcm x mau hilang for real. even masa tgh menaip ni pun rasa mcm kuar. tgh kontrol aja nih. sampai kan colleagues kat sebelah pun dah tegur 3 kali. “are u ok?” “yeah..i’m ok.” sahabat2 satu malaysia saya yang lain hairan bila dapat tahu yang saya berpuasa. bleh ka you berpuasa…? can meh..?? are you sure it’s ok for your baby…? hurm…nampak sangat…banyak sungguh yang mereka x tahu tentang Islam nih kan !! hehe…ada kelapangan buat insan2 seperti saya…tapi kalau dah mampu..sayang jugak nak tinggal kan !!  sayang nak buka puasa sebenarnya…….
  2. speaking of puasa. setakat nih dah tuang 5 hari. sumanya sbb pagi2 buta dah weekkk..jadinya x nampak relevennya nak berpuasa for the rest of the day. ni dah break record. masa preggie 1st dulu cuma tuang 4 hari ja. yeah. maybe because of age factor jugak kot. ahaks. that reminds me of the fact that i’m getting older. gulp !!
  3. anak2 buah dah bertambah. sowang on 030909…and sowang lagi on 060909. dua2 nya baby gurl. congratss to my dearest buddies yon and ana for the arrival of your latest bundle of joy. wah..makin meriah laa raya dewang taun nih kan !! hopefully it’s the same for me (by next year) !! Insyaallah…!!
  4. persiapan raya. rasanya taun ni lah paling malasss skali nak pikir pasai persiapan raya. maybe sbb health condition yg x menentu. jadi mcm x dak mood. baju raya…? cuma hasben ngan rifdi saja dah setel. mine..? ala…nanti2 la dulu. dah la tema taun nih HIJAU PETRONAS. argghh.. that’s the last colour i would think of choosing !! tapi dek kerana hubby x dak baju melayu ijau. dan dek kerana nak menyambut kemenangan PAS kat kedah (ahaks!)..jadi amik je laa warna ijau tu. ahaks.
  5. kuih raya. setakat nih ada la order dalam 3 4 jenih. again. mcm x teruja langsung nak mencari dan mengorder kuih raya taun nih. hurm. nampak gaya kena singgah Damiral’s Bakery la mcm nih. beli yg dah siap. hajat di hati nak buat kek coklat. tapi tgk la dulu !!
  6. raya tahun ni kat Penang dulu (yey !!) maknanya malam dan pagi raya di sini. best best. lepas makan tgh hari atau ptg (atau malam!) baru berangkat balik ke Langgar. ok la tu. last year both rayas kat kampung. so this year kat sini la pulak. lg pun kat kg dah ramai. kat sini cuma mak ngan bapa saja. kesian gak kat dewang kalau kena beraya berdua saja. hurm. insyaallah. kalau ada rezeki, mebi dapat ke Tanah Suci musim haji akan datang nih. jadi, dah x bleh raya skali nanti kan !!
  7. rifdi. hurm…dah masuk setahun lebih nih. dah makin cerdik. makin cerdik makin pandai. makin pandai makin banyak akal. makin banyak akal makin menjadi2 perangai. makin menjadi2 perangai makin notti kdg2…!! dah pandai tarik tangan suruh amikkan barang yang dia x dapat nak capai. dah makin pandai tunjuk bebal kalau marah. dah pandai tarik tangan ke buaian bila nak tidoq. dan yang paling ketara. semakin hari semaking manja. yeah. makin besaq makin manja. nanti dah ada adik mcm mana laaa gamaknya. huh.
  8. keja. jadi pensyarah bukan keja yang mudah. tambah2 bila kena handle class degree, program twinning. kalau twinning ngan local uni x pa gaks. ni ngan outside unis. ngan uni kat UK la…Australia. huh. banyak cekadak la dewang nih. hurm. mcm2. classes diploma baru pun makin bertambah. new subjects. new students. and students pun semakin hari semakin biadap. kurang ajar. jadi, mmg salahhh banyak laa kalau mencari pasai dengan Puan Farah tambah2 dalam keadaan sekarang nih. even hubby pun dah tegur. saya semakin garang dan cengil lately nih. hurm. blame it to the hormones !!

ok…enuff for now. i hope my morning sickness would STOP once and for all. mmg payah sungguh hidup dengan alahan. huhu. hampir x dak riang dan semangat nak buat apa pun. uwaaa…

 
2 Comments

Posted by on September 8, 2009 in September 2009

 

2 responses to “Updates…

  1. ida

    September 11, 2009 at 6:13 am

    jappp….farah…ko pregnant kah?bape bulan??ya allah….aku taktau weiii…hehe

     
    • farahjer

      September 11, 2009 at 10:54 am

      hehehe…dah masuk 4 bulan dah pun…kalau x dak aral melintang…insyaallah…awai bulan 3 taun 2010 dapat laa sowang lagik😀

       

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: