RSS

Updates…

29 Sep

hurm…baru balik dari beraya sakan…wahh..mmg sakan raya taun nih !! in fact…very exhausting !! maklum laa..beraya dalam kondisi yg mcm nih..hehehe…kesemputan terasa sgt2…anyway…puas beraya, x sempat nak rehat…trus kena masuk keja…dah tu..kelas plak berderet2 !!! and now…i’m down with flu + sore throat…ni suma penagan ifdi la nih…dia yg selsema dulu…abih jangkit kat mama ngan abah !! so…here goes my raya’s chronology:

Raya 1
malam raya dah lepak umah my mom…so..pagi bangun..nak g solat x leh…sbb cik ifdi masih lena diulit mimpi…jadinya..bertakbir sowang2 aje laa sambil tgk TV kat umah…after lunch..truss balik kampung…maklum laa..ada org tu dah panass bontotnyaa…dah terdengar2 lambaian kampung kesayangan memanggil2…

Raya 2
beraya kat umah abang ipaq @ Aloq Rambai…then trus ke Gunung Kriang a.k.a Wadi Unung (hehehe…) ke umah kawan hubby…after that…sebelum balik singgah umah kawan hubby lagik kat Sungai Mati…wahh..sonok mengumpul duit raya rifdi nih !!

Raya 3
siang nya berehat kat umah sambil layan kerenah anak2 buah2 yg notti2..heheh..macam2 peel dewang nih…tapi kalau x dak terasa sunyi…petangnya ke rumah Tok Su ifdi..dan 2 umah kawan abah lagik…tapi dekat jee..kampung seberang jalan je…kumpul duit raya lagi ifdi nih !!

Raya 4
haa..pagi2 dah tercegat kat umah kawan mama plak…aunty Didie..heheh..lama sungguh x jumpa didie…and Aisya Daniya !! huh…masih terbayang2 lagik wajah comellll budak tecik nih !!! gewaammmm nya tgk Daniya…mcm nak bawak balik buat bantal peluk !! hurm…skang nih updates dulu..nanti dah lapang sket will insert all the pics ok !!

Raya 5
sesuatu yang x dirancang berlaku. wah…apakah itu..?? saspen…saspen…mulanya nak balik penang..sebab kak ipaq nak jemput maid dia balik from Medan kat Penang Airport…tapi skali…balik beramai2..3 biji keta konvoi skali..us..famili kak and abang ipaq !! hhehehe..last minute plan ni slalunya memanngggg menjadik kan !! best best…malamnya bawak dewang ramai2 pekena Tandoori..and then lepak2 kat Fun Fair near Queensbay…abih duit raya bebudak tu asik beli token…hehehe..malamnya..walaupun penat…masih boleh laagii bersembang2 sampai ke pukul 4 pagi !! ahaha…walaupun penat…i am really honoured coz they came…and stayed overnight at my small house..huhh..kesian plak bila teringat, berhimpit2 suma nak tidoq…maklum laa..umah kecik..any how…thank youuuu sooo much kak ngan abang pasai mai lepak kat umah kami….nanti ada cuti panjang kita pi jalan2 lagi ok !!

Raya 6
wah..pagi2 pas bekfes…trus headed to Bukit Merah…apa lagi..aktiviti mandi manda…cik ifdi kita ni…sampai dah terbalik ngan pelampung 2 kali dalam ayaq pun masihhhh nak main ayaq lagik !! sampai tercungap2…naik merah mata ngan hidung…pun still nak main air…hehehe..sabaq je laa..mmg anak mama sungguh !! suka men ayaq…heheh..and i would say..dalam banyak2 kali i ke Bukit Merah nih…this was the BESTEST visit ever !! mmg happening…and fun !!! after dah puas berendam…sampai tangan2 suma dah kecut mcm buah kurma…trus headed ke Taiping…wah…makan2 and then trus ke Zoo Taiping !! hey..what can u expect..??!! x kisah la raya ke apa..as long as ada budak2…we also tend to think and behave like them kan !! so…zoo be it !! hahaha…naik ketapi..one whole train kami saja…mmg kecoh !! again…i would say this was surely the BESTEST trip to zoo ever !!

pas tu…time to say goodbye..sedih la plak..abang ngan kak trus balik ke kampung..and us…trus naik jambatan balik ke umah. yep. there goes our cuti-cuti raya 2009…

Raya 7
visited my newborn niece…ala..yg storynya kat bawah post nih…pas tu trus ke umah my 2nd uncle..beraya..and then to my granny’s place…ok..balik pun dah malam…letih ….

Raya 8
after bekfes trus ke umah my babysitter..yeah…i still keep in touch with her….in fact i still call her Mak until now..!! ye lah..she’s the one who took care of me since i was a baby sampai laa ke skolah rendah…so..she’s like my mom too…after that…balik umah mak betul..lunched there..then balik umah…malamnya melayan kazen2 yang bertandang ke umah…end of my cuti raya…

Raya 9
Back to work. atrrgghhh…BOSANNYA !!! I NEED A BREAK !! LETIH SGT2 DAH NIH !! UWWAAAA…!!!

 
Leave a comment

Posted by on September 29, 2009 in September 2009

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: