RSS

Sampai bila…………….?

11 Jun
sampai bila dd…
sampai bila nak buat pangai macam nih..
sampai bila dd…
sampai bila nak merajuk macam nih…
 
sampai bila dd…
sampai bila nak bebai macam nih….
sampai bila dd…
sampai bila nak menjerit-jerit tak tentu pasai macam nih…
 
sampai bila dd…
sampai bila nak mengamuk tak tentu pasai macam nih…..
sampai bila dd…
sampai bila nak asyik buat mama jadi marah…
 
sampai bila dd…
sampai bila nak asyik buat mama menangis sowang-sowang bila ingatkan telatah dd…
 
sampai bila….
sampai bila dd !!
 
mama tau bukan senang…
mama tau bukan mudah….
mama tau dd perlu masa..
mama tau dd x suka !!
 
tapi kan mama selalu cakap….
tapi kan hari-hari mama kata…
mama sayang kat dd !!
dd kan sweetheart mama !!
dd you are my strength !!
dd you are my everything !!
 
hari-hari mama peluk dd..
hari-hari mama cium dd…
hari-hari mama usap kepala dd…
tak putus-putus mama cakap ‘cayanngg mama nih !!’
tak putus-putus mama cakap ‘dd busyukk mama nih !!’
 
tapi dd tetap mengamuk jugak..
tapi dd tetap bebai jugak…
tapi dd tetap menjerit-jerit mengamuk jugak !!
 
sampai bila dd…
sampai bila !!!
 
at times mama rasa macam dah give up..
at times mama rasa macam dah tak tahan…
mama dah x tahan tengok dd macam nih..
mama dah bosan asyik marah-marah dd…
mama dah muak asyik nak puk puk dd…!!
mama dah tak larat dah nak layan kerenah dd…
mama dah penat…penat sangat-sangat dd…
Allah saja yang tau, betapa penatnya hati mama ni menahan sabar dengan kerenah dd…
 
mama tau mama berdosa sangat…
bila kadang-kadang terlintas dalam kepala mama..
‘kalau sha tak dak mesti dd tak jadi macam nih…’
Tapi mama can’t help it !!
dd…you’re being soooo difficult !!
 
kan dah berkali-kali mama cakap..
kan dah berkali-kali mama pesan..
sha adik dd…
sha nak kawan ngan dd..
bila dd pukui sha, sha senyum ja ngan dd..
sha ingat dd nak main-main ngan dia !!
 
masa tidoq dd letak kaki kat muka sha..
sha tak nangis pun…
sha lagi suka…
ada abang d…
tapi abang d…
slalu sangat emosi…
bila tengok mama pegang sha !!
 
sampai bila dd…
sampai bila !!!
 
dd tahu x…luaran mama nampak happy…
tapi dalam hati…
hari-hari mama menangis tingatkan dd..
hati mama merintih setiap kali dd buat hal..
 
mama x mau puk puk dd lagi…
mama x mau marah-marah dd lagi…
 
mama sayang dd…
mama sayang sha…
x dak yang lebih…
x dak yang kurang…
dua-dua mama sayang…
dd you’re my sweetheart…
dd you’re my strength..
sha is my joy and happiness !!

so..please help me !!
dd please help mama ni !!
please stop behaving like this !!

sampai bila dd…
sampai bila nak asyik buat mama menangis bila ingatkan telatah dd…
 
 
 
 
 
 
2 Comments

Posted by on June 11, 2010 in June 2010

 

2 responses to “Sampai bila…………….?

  1. suhaida

    October 1, 2010 at 8:54 am

    farah..aku rase touching sgt entry hang yg ni..coz aku pun rase apa yg hang rase..

     
    • Farah

      October 1, 2010 at 9:01 am

      tu lah ida…sbg ibu kena betul2 sacrifice..kena byk2 bersabar..tp setiap kesabaran itu ada hadnya..anyhow…ALHAMDULILLAH…skang ni dd dah bleh accept kehadiran adik dia…dia dah anggap adik tu mcm kawan dia…

       

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: