RSS

perasaan x best.

13 Jan

yeah…skang ni aku dilanda perasaan yang sangat x best. rasa mcm resah, gelisah…tapi kadang2. perasaan tu datang kadang2. terasa mcm sudah sampai masanya bagi aku. time’s up. senang cakap…mcm x lama lagi aku nak mati. tp aku x dek penyakit at the moment…x dak apa masalah2 kesihatan so far. bis tu napa rasa x best mcm nih..? hello..kalau nak mati x perlu ada mcm2 complication ok.

tgh turun escalator kat shopping mall pun leh mati. tgh dok main bola atas padang pun bleh jatuh, and mati. tgh dok minum2 ptg, tetiba datang lori besar merempuh masuk ke dalam umah pun bleh mati. kena gigit nyamuk, demam 2-3 hari pun boleh mati. mati x perlu ada penyebabnya bagi kita. sebab yang wujud hanya lah utk mereka yang masih idup…untuk memberitahu mereka mcm mana si arwah tu telah pergi. ish…dah banyak sgt aku cakap pasal mati nih. mcm nak mati dah pulak rasanya.

kalau aku boleh, dan mmg mahu meminta padaNYA, aku minta dipanjangkan umur. sbb aku terkenangkan anak2 ku yang 2 orang tu. they’re sooo dependant on me. they need me badly.  bukan tu saja…amalan ku masih kurang benar2, masih banyak sungguh yang aku belum langsaikan. Ya ALLAH…banyak sungguh ‘hutang’ku padaMU…mampukah aku mem’bayar’nya ..? seriously…aku mmg gelisah.

YA ALLAH…if i have to die at this age, my greatest regret would be not being able to see my kids grow up. aku bermohon padaMU yang Rabbi, panjangkan lah usia aku, sekurang2nya sehingga anak2 ku sudah boleh berdikari, sudah mampu ‘berdiri’ di atas kaki sendiri…

 

 
Leave a comment

Posted by on January 13, 2011 in JANUARY 2011

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: