RSS

BLACK MONDAY – 08.08.2011

09 Aug

yesterday was a terrible day for me…!! keluar rumah koi 7.30am…sampai ofis at about 11am !! gosh…gila ka apa.? 4 jam tu..!! i can reach KL dah sebenarnya !! huh..rasa serik pun ada nak naik penang bridge lepas nih…cepat2 laa 2nd bridge tu siap…sakit jiwa laa kalau kena sangkut mcm nih !!

it all started at about 7.45am..masa keluar simpang Sungai Dua..dah stat jam !! dalam hati dok kata, jenuh la kalau kat sini dah jam !! kul bapa nak sampai..? and kebetulan plaks..of ALL the days, semlm nak kena hantaq aicah dulu kat tok nani dia kat bukit jambui….of ALL the days..yesterday. sudahnya, lepas sangkut for about 20 minutes, lepas, jalan clear…wahhh…sakan speeding, sampai lupa ada aicah kat sebelah !! elok sampai ja seberang jaya…tu diaaaa….deretan kereta….x move2 !! abih la..sangkut…and tgh2 jam tu, i notice, ada sowang chinese guy ni tunjuk2 ke arah bawah…tp i ignored, sbb dia dok tunjuk2, muka x tgk pun…sudahnya sampai kat toll penang bridge, tgh queue nak lepas smart tag, ada sowang indian driver bg signal, TAYAR PANCIT !

fuh…how come..? x terasa apa2 pun masa drive..or maybe because the traffic was slow..so x terasa…apa2 pun..lepas smart tag, terus ke kiri bahu jalan..and turun…OMG !! mmmggg flat abih !! no wonder laa…mujoq laa x terus berjalan…buatnya pecah atas jambatan…x pasai2 aku add on to the current jam…so apa lagi…call Pennag Bridge nya toll service la…and yes..while waiting, ada sowang polis traffic yg drop by….and tolong tukaq tayar…tp bila check spare tyre, angin plaks x cukup..”x guna juga tukaq kalau angin x dak..supa tu gak la..” kata pakcik polis…wahh..kagum aku..i didn’t know that police traffic pun leh tolong org tukaq tayar weh !! huhuhuh…

and so we waited for org toll service to come..and once they came, they start changing, pumping and settled everything in a blink !! wow…awesome..pantas dan tuntas…mean while..dalam keta..aicah sdg bersuka ria…wah..kejap2 men stereng, kasut, (dah masuk pun kasut lam mulut!)..men kertas2…men botol susu…huuhu..sian dia..and seb bek pakcik polis men cak2 jugak ngan aicah..dah la serabai, x mandi…ngan hingus meleleh (2 jam lebih lam keta, kena aircond..sian dia..sampai flu)…

aicah yg tgh mengintai2 dari tirai kamar..eh silap..cermin keta.i bet she must be wondering apa laa yg kecoh2 nih…awat la tetiba mama stop kat sini…awat laaa x sampai2 umah nani lagi…awat laa..awat…hehehe.sian aicah…sudahnya, lepas dah siap tukar tayar keta..terus pecut ke penang…and yes..masuk opis at 11am…sekian la kisah black monday ku…dugaan sungguh di bulan posa nih !!

 
Leave a comment

Posted by on August 9, 2011 in AUGUST 2011

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: