RSS

sambungan pada entry semalam…

15 Sep

begitulah cerita Syawal ku yg serba ringkas…more updates…

Rifdi.

dah 3 tahun ++ anak teruna ku ini…dah mula bercakap, w’pun kdg2 kala mmg aku x paham sepatah apa yg dia cakap…rifdi dah masuk skolah !! somewhere in August, dia mula ke Taska..so now, tiap2 pagi rifdi kena bangun awal..and pi skolah..!! but only until 12.30…pas tu balik umah..nak wat cana..nak hantar sampai ke petang, bapa ku pulak x bagi..x tergamak tgk cucu kesayangan spend one whole day kat taska, tidoq ataih lantai simen saja…huhuh…but somehow, i see some improvements…nampak rifdi lebih berdisplin (w’pun kdg2 tu mmg x leh nak kontrol!! as usual la..)…and nampak dia lebih rajin bercakap…alhamdulillah…as a mother, aku x kisah la kalau org cakap anak aku ni lambat cakap ke apa..coz for me, setiap anak itu ada istimewanya…mungkin rifdi lambat bercakap, but who knows, dah dewasa nanti, dia lebih berjaya dalam hidup kan !! apa yg lebih penting bagiku is that rifdi membesar menjadi seorg pemuda yang soleh,pemuda yang sentiasa berpegang teguh pada panji2 Islam, kuat imannya dan disenangi masyarakat….

Farisha

ok..my lil’ angel’s 1 year and 6 months now !! tapi lagaknya macam budak umoq 3 tahun !! yup…in fact, i’ll have to admit that my lil’ gurl’s much more mature than her abang dee !! mmg gitu kot fitrahnya anak perempuan..apa2 pun..aicah dah bleh melompat2, dah mula bercakap 3 – 4 patah perkataan, dah boleh diminta menolong amik itu dan ini…heheh…in one hand, mcm x sabaq nak tunggu makcik kecik nih besar sket, bleh tolong mama, but on the other hand, rasa mcm i’m missing my lil’ baby gurl la !! rasa mcm cepat sgt dia ni membesar, berbanding ngan rifdi dulu…makin hari makin bijak, and yes, anak mama makin hari makin cantik…moga perangai aicah pun secantik rupa aica la bila besaq nanti ok !!😉

Myself.

x banyak yg menarik tentang diri aku…as usual..hehe..tahun i have plenty of days to ganti puasa…and yes..received bonus, yg aku x pernah sangka akan terima (again, rezeki kita di tangan ALLAH!)…alhamdulillah…though i have to admit i kind of over spent for raya this year, but again, i’ll make sure only for this year…🙂 perlu bijak mengawal diri supaya x terlalu boros kan…..and yes..on the 10th of September, 2011 aku masuk TV…hahaha..lawak kan…ada issue tentang ferry penang, and there i was, caught on TV !! bertalu2 sms aku terima dari sahabat handai, heheh, and also comments on the wall of my FB…x sangka aku, lepas keluar TV nih baru aku sedaq, ramai jugak org yg mengenali empunya diri bernama Farah ini.. 🙂 apa2 pun..syukur alhamdulillah, that means my network’s still strong and ALIVE…hehehe…maklum la..bg anak tunggal seperti aku ni, sahabat2 lah abang, kakak, dan adik2 aku… apa2 pun…cheq masuk TV ok !!😀

Kerjaya.

kerjaya yg sama…walaupun terkadang terasa bosan, tapi aku masih mampu bertahan..bosan ku agak berlaku di saat2 aku tiada kelas…tp bila kelas dah bermula..aduh..x menang tgn..!! apa2pun…aku masih berhutang dengan diri sendiri untuk menghasilkan satu lagi academic article…tah lah..taun ni rasa mcm x dak semangat langsung nak menulis !! nak download article from journal pun malas…hish..not good for my career la cam nih…

the latest of me, masih gemuk, dan x nampak tanda2 nak slim seperti dulu !! huhuh…nak buat mcm mana ek..selera makan mcm org tgh peknen…exercise nya pun dah lama x buat…dah jadi gajah putih mr takasima aku kat umah…huhuhh…aicah dah sethn stgh, but mama masih x slim2…hurm…kena SOS dr rozmey la mcm nih…JUS MATE 5 !!🙂

 
Leave a comment

Posted by on September 15, 2011 in SEPTEMBER 2011

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: