RSS

me..the anti-social..?

20 Sep

huh…anti-social kah aku..? bila aku gugel…this is what i get:

Anti-social behaviour is behaviour that lacks consideration for others and that may cause damage to society, whether intentionally or through negligence, as opposed to pro-social behaviour, behaviour that helps or benefits society.Criminal and civil laws in various countries offer remedies for anti-social behaviour.

gulp !! tu diaa aih…ganas betul laah penyakit anti-social nih !! huhuh…rasanya i dun actually fall into that category kot…sbbnya masa aku masuk TV 3 hari tu…ramai jaa sahabat handai termasuk lah sedara mara yg sms dan pm aku kat fesbuk tegoq pasai tu…hehehhe…

but however….

lately nih aku rasa mcm aku dah kurang bersosial…bersosial in the context of making new friends, new contacts etc…entah lah…aku rasa lebih mudah berbicara, bersosial ngan rakan2 di alam maya (online) rather than offline…kalau offline, haruslah dengan teman2 rapat yg mengenali diri ku ini…tp yg aku pasan, aku jadi mcm nih sejak2 beranak dua…aku dah kurang gemar nak attend majlis2 kenduri kendara, majlis2 tunang, burfdays, open houses and apa saja lah majlis !! terasa mcm satu bebanan nak bawak budak2 nih ke majlis org…sbb natijahnya, aku juga yg akan stress di penghujung hari…heheheh…

baru2 ini telah berlangsung satu acara jamuan sempena Aidilfitri di taman perumahan aku…oh ya..taman perumahan aku juga dikenali sebagai ‘taman cikgu’…sbb majoriti house ownernya adalah che-gu !! termasuk lah aku…cuma gelaran ja berbeza, namun tugas basic nya tetap sama..in fact, jiran selang sepintu ngan umah aku is lecturer UiTM permatang pauh, and sebelah dia pulak lecturer kolej matrikulasi pulau pinang…bertentangan ngan umah aku, husben and wife both che-gu, sebelah nya ustaz dan ustazah, cikgu juga, and sebelah2 dia pun cikgu2 juga !! hhuhuh…taraf pendidikan mmg sgt tinggi di taman aku nih…hehehe…

berbalik pada jamuan raya tadi…as usual..aku yg anti-social nih, mmg rasa sgt keberatan nak join…tp dek kerana husben ku yg ramah tamah semesta alam, baru je duduk dah dikenali seluruh taman, makanya aku join juga laa…tp pegi, duduk, and makan…hehehe…terdengar akak2 sebelah aku sdg berbicara tentang UPSR…cikgu juga rupanya, dok kat lorong belakang umah aku…hurm..kalih ke depan, sembang pasai PMR pulaks…cikgu lagi…jujurnya aku agak LOST dalam situasi mcm nih…mati kutu aku…nak menyampuk x reti..sudahnya sengihhhh sampai nampak gigi. jujurnya, yg aku kenal hanya lah beberapa muka sahaja di taman perumahan ini, itu pun hanya sekadar cam2 muka..namapun aku x tau sapa !! hehehe…pasai keja cikgu tu pun aku tahu from husben…..hurm..apa nak jadi ngan aku nih..? x dak langsung inisiatif nak mengenali jiran tetangga sendiri…do this make me an anti-social..?

apa2pun..faktor umur juga ku rasa salah satu puncanya…ye lah…majoriti kat sini tua sedikit dari aku…kang aku tersilap bukak topik biacara, kena cop kuang ajaran pula…kang aku terlebih cakap, dipandang serong pulak…hehehe..lain lah dgn yg sudah mengenali aku….tetiba teringat pula kata2 kawan2 masa mula2 masuk kelas matriks…majoriti, and in fact semua lah cakap aku ni sombong !! ====> pada mulanya…hehehe..bila sudah kenal hati budi, dewang cakap aku nih gila and sempoi pula !! mcm2…

 

korang rasa, jiran2 chop aku sombong x…?

 
Leave a comment

Posted by on September 20, 2011 in SEPTEMBER 2011

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: