RSS

…..terlintas di fikiran….

11 Oct

hurm…ada beberapa perkara yg aku nak share kat sini…semua ni terlintas di fikiran aku at different times…different situations…

situation #1 – kat atas katil, dalam bilik aku.

masa ni aku baru lepas solat maghrib, so sementara menunggu Isyak, aku lepak2 atas katil…sambil ditemani anak2 ku…bila dah ada 2 budak tecik nih atas katil, maka sesi melepak menjadi sesi pak gad- watching over them – takut si kecik tu lupa diri sampai jatuh katil…hurm..penat mmg penat, tp melihatkan keletah anak2 ku yang semakin cheeky dan notty, hilang suma penat…yeah…anak2 adalah terapi terindah buat diri seorg mama…sekilas aku teringat kan arwah adik Syafia Humairah Sahari..in case korang lupa, ni nak peringatkan ===>http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2010/2/27/nation/20100227205003&sec=nation ….teringat plak aku tetiba pada wajah arwah syafia…anak sekecil itu yg ditendang dan dipijak sampai mati, apalah salahnya dia…mmg pembunuh dia seorg syaitan yg bertopengkan manusia ! x leh bayang aku, mcm mana manusia boleh jadi sekejam itu pada seorg anak kecil yg masih belum mengenal dunia…apa2pun..syafia lebih tenang dan sedang berbahagia di samping NYA….terus aku memeluk dan mencium anak2ku…and as usual…sbb sdg leka, maka dua2 pun buat2 mcm lemaih and x mau mama peluk. ok…what ever lah…berhinggut2 aku ataih katil dek kerana budak2 dua org nih dok melompat2…..

situasi #2 – sedang mencuci sawi di dapur

ketika aku sedang membasuh sambil mebelek-belek sehelai demi sehelai sawi, terlintas di fikiran aku, punya lah lama aku nak basuh sawi nih…kalau kat kedai makan tu ada ka depa basuh sawi mcm aku nih..? ada masa kaa depa nak belek selai selai…? mesti depa men jiruih ikut dan..peh tu truih masak !! peh tu aku pun pi beli, and makan !! huhuhuh….menda yg dah jadi lumrah and menda on-going – makan kat kedai…patutlah mak mentua aku sangat x berkenan ngan makanan kat kedai, katanya ntah bersih tidak depa basuh bahan2 makanan tu….kdg2 tgk peniaga ayam goreng kat pasar malam, dah minyak yg dipakai minyak recycle, lepas minyak tu pulak minyak peket – minyak murahan….sdgkan kita kat umah beriya masak pakai minyak Cap Buruh la, Seri Murni la…ada yg pakai Olive oil lagik….punya lah jaga kat umah, tp bila keja 5 days a week – abih suma….sbb lunch kat kedai….hurm…apa nak buat…nak bgn awai masak2 buat bekal mcm x padan…yelah aku sowang ja…husben aku tobat nak bawak2 bekai nih..hehehe….hurm…terasa risau juga bila makan2 luaq nih…tapi…ahh…gasaklah !!

situation #3 – di atas motor, wif husband

ok…my husband’s addicted to speeding now…..sejak2 dia ada this brand bew Yamaha 135LC…mentang2 lah motor baru, lagi power dan lagi best, maka dia pun mcm lupa diri seketika bila bawak motor….aku kat belakang buka sekali dua, tp mmg setiap kali nek motor akan terpk, mcm mana kalau tetiba rantai motor nih terlucut ka…tayar moto pecah ka…tetiba ada bewak melintas ka…tgh2 dok speed…mesti akan jadi satu pelanggaran atau eksiden yg dahsyat….terbayang aku mcm mana aku terpelanting, flying without wings di udara…huhuhu…sounds scary, tp itu lah aku…suka bayangkan the worst thing that can happen !! hurm…tp kekadang terbayang plaks betapa feelnya kalau bleh flying without wings ni kan…hehehhee…ntah la..so far so good…harap2 Allah lindungkan lah kami berdua dari sebarang kemalangan dan kecelakaan !! AMIN !!

s

 
Leave a comment

Posted by on October 11, 2011 in OCTOBER 2011

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: