RSS

Cerita last minute planning.

08 Feb

ok…the year 2012 started well so far…mana x well nya..start2 ja dah cuti seminggu – CNY…before that i was on leave for 2 weeks ++ – year end break..no classes, nothing.๐Ÿ˜€ and then buka new year, new semester – cuti seminggu pulaks…and last 4 days – cuti lagi…maulidur rasul + thaipusam…whoa…what a year to start with kan!! and they say the world’s gonna end on 21.12.2012..pfftt…what a crap!

well..did not go anywhere during the CNY break…x amik cuti pun, tp mai opis pun feeling mcm on break…ya la…all the chinese lecturers were on leave, so its like the whole office’s mine! ahaks…and then encik hubby pun x cuti, sbb baruuuu ja amik cuti pjg end of 2011…and guess what, last few days..not few days…YESTERDAY to be more precise, we just came back from Langkawi! ok…unplanned. i repeat. unplanned. en wan dok buat Langkawi tu mcm Bukit Jambui, tetiba rasa nak pi, kami pi. mujoq x dak jambatan, i f not i guess setahun brp byk kali kami pi Langkawi…ahaks…org lain nak ke Langkawi kena planning baekkk punya, for us…mcm ala2 balik kampung gitew…๐Ÿ˜€ dun have to worry bout’ transportation and accomodation…all thanks to my beautiful sis-in-law who’s residing there. tu pasai nak pi Langkawi pun bleh scr spontaneous cam tu.๐Ÿ™‚

we missed the boat on Sunday…ok..ada org tu dengan penuh konpidennya soh member belikan tiket bot koi 7, and dengan jayanya sampai Kuala Kedah at 7.30pm…wow…siap bleh cakap lam keta “minta2 la boat delay…” ppfftttt….dia ingat boat ayaq ni supa mcm kapai terbang kot…bleh men delay2… sudahnya…ke Langkawi pagi Isnin, balik Kelapa Bataih ptg selasa…hehehe..walaupun short period, sempat juga kami bermandi-mandian di Pantai Chenang, sampai menyaksikan sunset…and sempat juga naik Cable Car sebelum balik penang!

pose wajib di puncak awan…rasanya masuk ni dah 4 kali aku bergambaq kat ataih nih…masa Q nak naik cable car, depa pasang filem DON Shah Rukh Khan…maklum la..asyik repeat scenes yg di shoot kat ataih nih…ok, jgn tenung pic ni lama2…i hate this picture actually, coz i look fat…huh..apa pulak look fat, kalau dah mmg FAT !! ok that’s it. aku mmg dah gemuk. fullstop.

so….pagi naik cable car, tgh hari naik boat balik kuala kedah…ptg sampai umah..on the way nak balik, singgah cepat2 beli rokok (menda WAJIB for en wan everytime ke Langkawi) and cepat2 beli coklat (ni perkara WAJIB bagi AKU pulak kalau ke Langkawi!) …beli pun cepat2, men campak2, sampai x sempat nak beli coklat lebih2 kat opismate aku…nak beli souvenir pun x dan..hehehe..souvenir..menda yg paling aku x pandang kalau ke Langkawi…kalau org len tu aku perati, balik Langkawi ja mesti pakai tshirt/gown batik from Langkawi…kira mcm nak prove kata ‘been to Langkawi”…ahaks…nak beli pinggan pun x sempat ko. wah…sejak bila aku rajin beli pinggan…?? wakkakaa…x penah terpikiaq nak beli pinggang mangkuk kat Langkawi lagi…kalau tgk org lain naik boat tu, berplastik2 berkotak2 pinggan mangkuk depa angkut. worth buying i guess..kalau set Correlle kat sini paling murah masa sale pun lam RM600++ kot..kat sana aku tgk, RM339 ja…patutlah suma gila memborong. ok farah, dun worry…agak2 nak beli pinggan Corelle nanti buat keja gila mcm nih lagi. nek bot pg, balik bot ptg. tp kena minus 2 budak kecik tu. kalau x pinggan ke mana, bot ke mana, beg ke mana.๐Ÿ˜€

….somehow rasa sonok pi Langkawi kali nih, sbb dd ngan aicah behaved (ok…not 100% la…but 65%) well….dd was a deary, but aicah was the menace…dah terbalik sudah. yg abangnya baik, adik plaks dok xย  diam. hurm……apa2pun…i’m happy coz they enjoyed their short trip to angah’s house…ye lah…puas mandi laut, and nek cable car…nanti kita pi lagi ok..! dah jadi mak mak nih, asalkan anak2 happy, aku pun happy lah…laki..? happy juga la kot. boleh bawak balik rokok berkotak2.

 
Leave a comment

Posted by on February 8, 2012 in Uncategorized

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: