RSS

Kisah Rifdi, Aku dan Cadbury Mint.

10 Feb

yeah. call me drama queen. you can say that i’m being dramatic. what-ever. tapi semalam, aku baru tersedaq, terasa and sangat2 memahami perasaan makcik yg suruh batu belah batu bertangkup makan dia. kalau sebelum2 nih aku mesti cakap dalam hati, kerek aaa makcik nih, setakat teloq temakul pun nak kecoh2 sampai nak bunuh2 diri…relaks la..chill la makcik! esok kita pi beli teloq temakui len kat market. x yah nak drama2 sgt...and yes…semlm aku telah dapat memahami, dan menyelami, kesedihan dan rajuk hati makcik batu belah batu bertangkup. sedih ok. sedih sgt. ceklat cadbury mint yg masih elok tersimpan dalam kotak sudah abih dimakan rifdi. huh. sadis weh. punah harapan aku. hancoq leboq suma hasrat aku nak menikmati cadbury mint aku weekend nih sambil tgk ceta hindustan. dah la x juai kat sini, ada kat Langkawi saja. huh. batu belah…batu bertangkup..belah lah aku, tangkup lah aku…aku kempuanan..cadbury mint! huh.


pic ihsan from cik google. sigh. nak amik pic pun x sempat. dah selamat lam pewut dd.

dah 2 hari terletak elok ja lam fridge. x sempat aku nak makan weh. huh. percaya lah. balik2 keja, campak beg trus and wat ‘keja’….by the time setel suma dah dekat koi 9++…lepas mandi, iron baju keja esok…kederat aku pun dah abih. lena teruih. x dan nak belek2 cadbury lam fridge. penat weh…nak makan ceklat pun penat. tp x pa. save the best for last la konon. aku dah bayang2kan diri aku atas couch, menonton ceta hindi (katanya Kuch Kuch Hotak Hang) sabtu nih, sambil indulging diri aku ngan cadbury mint. tp nampaknya pelamin anganku musnah. hancur hatiku, menjadi keping2…abih sepapan sudah. dah jadi tahi rifdi pun rasanya. (yeah….aku tau. yek.)

puas aku berletiaq kat rifdi semlm. sampai terduduk member. melenggung panjang. rasa bersalah la gamaknya. aku cakap “sampai hati rifdi makan x tinggai kat mama sket….abih satu papan rifdi makan…sian kat mama…punya laahhhhh teringin nak makan…dok terbayang2 siang malam…balik keja dok teringat kat cadbury saja…sampai hati dd tau…sampai hatiiiiiii….!!! mama x mau bawa dd nek cable car dah lepaih nih…mama x mau dah beli ceklat….sampai hati didiiiiii….!!!”(ok..aku tipu. aku x dak la cakap mcm tu pun. kalau aku cakap macam tu pun bukan dia paham!)…aku cuma cakap “awat dd makan x tinggai kat mama sket…abih suma dd makan sowang x tinggai kat mama…dah la x leh nak beli kat sini…“…owh cukup. x mampu aku ungkapkan kata2 lagi…sedih dan sebak rasanya. macam nak menangis dah aku. rasa sayuu ja. kalau x kerana ada nya mak bapa, tok ngan husben aku, aku teriak sungguh2 dah rasanya. sedih weh. kempunan aku cam nih. ntah bila lagi nak ke Langkawi. huwaaaaa…sedih beb sedih. makcik batu belah, i heart u.😦 i feel what u feel lah makcik.

 
Leave a comment

Posted by on February 10, 2012 in Uncategorized

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: