RSS

Kasih Yang Suci

27 Feb

…akhirnya berjaya juga aku habiskan novel nih dalam masa 2 minggu…yess…2 minggu siot. kalau dulu2…sehari, in fact dalam beberapa jam (ikut ketebalan novel) pun dah abih. sejak2 beranak2 pinak bagai nih, nak cari masa yg sesuai nak layan novel pun x dan…mana nak dan….asai setel2 suma keja, terus aku zzzzzzzzz…..apa2 pun..thanks to Feri Pulau Pinang…hehehe…sbb aku slalu baca novel masa nek ferry! percaya atau x…tu la masa yg aku ada nak mengkhatam novel…lagi feeling beb! ngan angin sepoi2 bahasa…tudung melayang2….maka aku masuk ke alam novel…………………..

ok…back to this one. ni 1st time lah aku baca tulisan Meen Zulaikha nih…ok gaks…ala2 Fauziah Ashari la juga tulisannya…ok..bleh masuk ngan jiwa aku yg memang sejak azalinya sudah sedia jiwang…ooopss…jiwangkah aku…? tu kena tanya kengkawan aku…husben..? x yah tanya la. konpem dia kata aku x jiwang. hehehehe….masa aku beli novel nih, aku beli Adam dan Hawa…but sayang lah…lepas baca sket aku stopped. x leh nak teruskan…..mmg x leh nak masuk la ngan tulisan Aisya Sofea….huhuhuh…macam rugi ja beli….owh…aku mmg mcm nih …aku akui, aku mmg cerewet….sampai kan ke membaca novel pun aku cerewets ok…..sorry if that bothers you, but its just me… hurm..masa skolah2 dlu pun aku hanya melayan ceta2 Sweet Valley….SVT, SVH, SVU…even Mills and Boons pun aku x leh nak pi….bila remaja, of coz la tulisan Ahadiat Akashah. hat len2 mcm susah aku nak layan feeling2 gitu….mujurlah tulisan fauziah Ashari and Meen Zulaikha ni kena ngan jiwa aku…ada alternatif lain from Ahadiat Akashah. tu pun…thanks to Aaron Ajis okeh! kalau x kerana terpaut hati, maka takkan lah sampai aku mencari cerita sebenar disebalik lakonan nya itew….owhh……….

ok…back to Kasih Yang Suci…rasanya aku prefer Seth Tan dalam Nora Elena kot…sbb Seth Tan dalam Nora Elena nampak lebih gentleman…sweet…romantic…and penyabar gitu….whereas Seth Tan dalam Kasih Yang Suci nampak lebih ganas sket…and kurang penyabar….apa2pun..hanya Aaron Ajis bermain difikiran masa melayan novel nih…mmg kena watak2 dalam drama and novel, except for Insp Amir yg berambut kerinting dalam novel…????? huhuhu…x leh imagine weh…!

apa2pun…pas nih aku bakal menjadi pembaca tegar novel2 karya Fauziah Ashari dan Meen Zulaikha…hurm…any suggestion…?

 

 

 

 
Leave a comment

Posted by on February 27, 2012 in Uncategorized

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: