RSS

aicah ohh aicah!

08 Jul

cepatnya dia membesar…x mcm rifdi, i can like see him growing up…bleh tgk setiap pergerakan dia, sedari baby sampai ke sekarang nih…tp aicah..? the only thing i can remember was bringing her back from the hospital…how she’d sleep all night long, how she’d enjoy her bath time..and how she likes to smile when you call her name…

then…dah pandai meniarap..merangkak…duduk…berdiri..bertatih..berjalan..dan kini dia sudah berlari !! cepatnya masa berlalu..anak dara mama pun dah boleh berlari…mama’s missing mama’s lil’ baby la..sbb baby mama sgt fragile, sgt chubby…and helpless…and sangat cute..🙂

skang nih baby mama dah setahun 3 bulan..dah pandai majuk..dah pandai tunjuk pangai…dah pandai cakap mama..abah..byee…abaa (abg)..bapa..nakk..abih..:) kalau makan mesti nak  makan sendiri..x mau org suap..dah pandai berlari sana sini..pandai menari..at the same time layan Astro Oasis.. and sangattt drama queen ok !! ni belajaq mana tatau la…drama x hengat..😛 kalau dok ngan mama saja, bila mama marah pandai pujuk mama balik…tp kalau bapa atau abah ada…aduhhh..meraung2..menangis mcm kena dera…merambu2 ayaq mata !! sangatttt dramatik ok !!

lani kalau naik keta aicah suka jadi pilot abah…x mau dah dok atas riba mama..

lepas tu..bila dah jadi pilot, duduk depan..tangan tu mula lah nak menggatal nak main radio…nak pegang perfume..nak main2 aircond…nak ganti abang dee lah tu !! abang dee pulak yg dok belakang teman mama lani !! sudahnya…aicah kena marah ngan abah…bia dah kena marah…apa lagi..majuk la !! sket2 majuk..sket2 majuk…dok keraih kat depan dashboard…

bila dah majuk…mula lah jadi mcm batu…tgk kot hujung2 mata, kot2 la abah nak pujuk…btoi dak..? tp abah x pujuk pun…abah wat donno ja…sian aicah..😀 kalau abang dee ada, mesti abang dee dah acah2…

sudahnya bila dah sampai..aicah masih lagi keras mcm tu…mama dah wisau…rupa2nya aicah dah lena !! hehehehe..sian anak mama…merajuk sampai terlena…tu lah..sapa soh majuk2..len kali dok diam2..jgn wat kacau..ok sayang !!🙂

p/s: aicah pakai baju kuning nih, x dak kena mengena ngan Perhimpunan Bersih 2.0 tau !!😛

 
1 Comment

Posted by on July 8, 2011 in JULY 2011

 

One response to “aicah ohh aicah!

  1. siti radhiah

    July 12, 2011 at 3:02 pm

    kak cutelah aicah..xsabar nk jmpa&tgk gelagat dia&rifdi..:)

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: